Meille on tuotu sisälle puu, luultavasti pois ulkoa palelemasta. Ihmettelin ensin vähän, kun äiti noitui sitä asetellessaan, mutta vein sitten leluni puun alle ja viereen. Olisin vienyt lempipetinikin, mutta äiti otti sen takavarikkoon. Tänään äiti laittoi puuhun valoja ja jotain ihme killuttimia. Se on kai sitten se joulukuusi, josta olen kuullut juttuja. Se jää kyllä tänne itsestään, kun me lähdetään Turkuun jouluksi. Mahtavaa, pääsen leikkimään Liinun ja Hilman kanssa. Ja Alisalle sylihoitoon.

Täällä on muuten tapahtunut hirveitä: Viljo on lähtenyt liikkeelle. Nyt minun on sitten aina pelastettava leluni, kun Viljo tulee käymään. Muutenhan se voi vaikka pureskella ne rikki. Enkä oikein tykkää, jos Viljo kuolaa minun luihini.

Äiti teki minulle tassutossut fleecestä, kun yritin tehdä pakkasessa kakkaa kahdella jalalla seisoen. Tassuja paleli niin penteleesti. Aluksi vähän vierastin tossuja enkä oikein uskaltanut kävellä niillä, mutta oikeastaan ne ovat ihan mukavat. Eikä kukaan kavereistani ole edes huomannut niitä.

Pitkään vaivanneet kulmahampaatkin ovat sitten yhtä vaille lähteneet. Viimeinenkin heiluu jo.

Hyvää joulua  kaikille ystävilleni!