Nettiystäväni Myrsky on toivonut pukeutumisvinkkejä kuvilla varustettuna. Tässäpä vastaus Myrskylle, ja ehkä muillekin.

Ensin tämä liian suuren sadetakin viritys pikkukoiralle. Minun sadehaalarini on kyllä tätä nykyä paremminkin pieni kuin suuri, mutta eiköhän tästä kuvasta selviä periaatteet.

Siis etuosaan kuminauhakurtistus vaikka hiha heijastinkumilenkillä kuten kuvassa. Oman virityksen voi tehdä napinreikäkuminauhasta ompelemalla napin lenksun toiseeen päähän.

Lahkeet kiristetään ponnareilla eli ponksuilla. Jos on oikein pitkä lahje, sen voi laskostaa ponksun päälle. Sopivan ponksun paikan löytää kokeilemalla.

Laitan tähän myös pari kuvaa tossuistani, jotka ovat kevyelle koiralle sopivaa lajia. Pakkastossut on tehty paksusta fleecestä, se kestää kulutusta yllättävän hyvin. Kuratossut on tehty sadetakkinailonista, ne eivät kestä loputtomiin, mutta toisaalta malli on helppo ommella, eikä kangas maksa paljon.

Siis tossu on vain alareunastaan pyöristetty kahden kappaleen pötkö. Ommeltu kapealla siksakilla. Fleeceä ei tarvinnut edes kantata yläreunasta.Tossut pysyvät jalassa ponksuilla, meillä parhaaksi on osoittautunut paksumpi kumilenkkimalli, fleecet pysyvät myös froteedonitsilla. Kiinnityskohta on heti tassuosan yläpuolella, kuvassa tosin etutassun kiinnitys on turhan matalalla. Kuminauhan pituus on kokeiltava, etujalat ovat usein vähän paksummat, joten voi tarvita kahden kokoisia. Kuminauha on kaksín- tai kolminkerroin, sen pitää olla napakka, mutta ei kiristää.

En aluksi hirveästi tykännyt tossuistani, mutta paukkupakkasilla huomasin kyllä ne mukaviksi, kun ei tarvinnut yrittää pissiä kahdella jalalla seisoen.

Lisää saa kysyä vapaasti, ja mallit ovat kaikkien käytettävissä.