Ei se ihan koko marraskuu nukkuessa mennyt, vaikka kelit eivät paljon ulos houkutelleetkaan. Enkä nyt ihan hirveästi tykkää tästä lumestakaan, kun joko se tarttuu kaikkiin karvoihin tai sitten on pukeuduttava niihin kahiseviin kauheuksiin. Kaiken lisäksi ulkona on aina niin pimeää, että minua ihan pelottaa. Miettikää itse, miltä tuntuu, kun ei pysty tunnistamaan vastaantulijoita kuin vasta hajusta. Siis liian läheltä.

Paavo ja Viljo ovat käyneet meillä leikkimässä ainakin kerran viikossa. Kerran olivat yötäkin, joten pääsin taas suorittamaan ETT:tä. Viljo on luopunut tuttipullosta ja tuttiakin tarvitaan vain nukkuessa. Paavon kanssa olen leikkinyt sisällä ja ulkona, aika kekseliäs on poika, mitä leikkeihin tulee. Viljo kaatuu helposti kovemmissa leikeissä, joten meidän leikit ovat useimmiten sisällä. Viljolla on erikoinen tapa heittää noudettava lelu suoraan päin kuonoa. No, sehän sopii: noutomatka on lyhyt ja helppo.

Nyt on sitten joulukuu, ja se näyttää hullaannuttavan ihmiset. Kaikenlaisia tonttuja ja muita hirviöitä on ilmestynyt sinne tänne, valoja on viritelty ja kynttilöitä poltetaan joka ilta. Askartelua näyttää riittävän, ja ompelukone hikoilee. Minut varmaan unohdettaisiin ihan tyystin, ellen pitäisi huolta oikeuksistani.

Kaiken lisäksi aikuiset ihmiset ovat saaneet päähänsä, että tontut ovat jonkinlainen Joulupukin salainen poliisi, joka raportoi Korvatunturille lasten ja pikku koirien tekemiset ja tekemättä jättämiset. Joulupukki on niin kiva tyyppi, ettei se mitään poliisia tarvitse. Enkä ole nähnyt yhdenkään tontun juoksevan. Siellä jököttävät, mihin äippä on ne laittanut. Taitaa olla myytti koko tonttujuttu.

Käytiin Rautalammilla. Siellä on aina kivaa. Nyt sain taas uuden ystävän, kun haetttiin Nelli-neiti mukaan metsäretkelle. Nelli on joku sprintterispanieli, ja kyllä se juoksikin kovaa. Yleensä olen aika hyvin pärjännyt lajitovereille vauhdissa, mutta nyt oli antauduttava. Noloa. Spanieleilla on pitkät korvat, jotka lepattavat vinhasti juostessa ja pitävät ravistellessa kovaa ääntä. Kannattaa muuten pysytellä vähän etäämmällä, kun pitkäkorvainen koira ravistelee päätään. Se on vaarallista.

Laitan tähän pari kuvaa Nellistä ja itsestäni metsän siimeksessä. Kuten kuvista näkyy vauhtia on sen verran, ettei äippä kameroineen pysynyt vauhdissa.

1323370921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1323370997_img-d41d8cd98f00b204e9800998e