Nyt kerron koiraystävistäni, jotka ovat ihmisystäväni Maijan koiria. Maija on sellainen ihmisystävä, jonka syliin saa hypätä pussailemaan naaman märäksi. Tykkään Maijasta tosi isosti. Myös Maijan mies on tosiystäväni.

Maijalla on nyt kolme koiraa, kun Ipa lähti syksyllä koirien taivaaseen. Käymme usein heidän pihallaan, joka on tavallisimman aamulenkkimme varrella. Minä aina ihan pikkuisen kiskon, jos äippä yrittää ohittaa talon. Vähän haukun ja vingahtelenkin, ja heti minulle vastataan. Joskus he käyvät meidän pihallamme, jossa on enemmän tilaa juosta.

Vanhin näistä ystävistä on Huru, 11 vuotta. Hän on tipsu eli tiibetinspanieli. Huru on rauhallinen vanha herra, joka viihtyy pihallaan syreenipuskien alla aina, kun sää sallii. Huru ei ole kovin innokas leikkimään, mutta saan kuitenkin haistella häntä ja kysellä kuulumiset. Huru ylpistyi viime viikolla, kun kävi näyttelyssä ja sai sieltä VET ERIn ja VET VSPn. Oli kotona komentanyt Mörön sängyn alle.

Huru lempipaikallaan

Ikäjärjestyksessä seuraava on Moksu, 8 vuotta. Hän on joku porokoira, siis ei kahvinporo- vaan eläinporokoira, Ivalosta lähtöisin. Moksu on paras kaverini, jonka perässä juoksen mihin asti vain. Hyviä paikkoja Moksu keksiikin, kun saamme juosta vapaana pellolla. Tänäänkin löysi pupunpapanoita. Nam!
Moksu toimii poliisina koirien välisissä riidoissa. Hän ei kertakaikkiaan voi sietää rähinää, joten hän menee väliin ja lopettaa tappelunpoikasetkin, siis omia laumatovereitaan koskevat. Naapurin pojat saavat taistella ihan rauhassa. Minua Moksu on joskus varoittanut nostamalla vähän toista huulta. Kyllä heti ymmärrän, että nyt pitää lopettaa pelleily. Moksun suosikkileikki on lumipallojen otto kopiksi. Moksun mielestä talvi saisikin olla pitempi.
 

Moksu vauhdissa
 
Hännänhuippuna on 4-vuotias Mörö, joka on myös tipsu. Mörö luulee olevansa koko maailman herra ja käyttäytyy sen mukaisesti. Häntä sanotaankin Hänen Keisarilliseksi Korkeudekseen. Hän luulee aina välillä olevansa jopa Maijaakin korkeammassa asemassa laumassaan. Siitä hänelle ikävä kyllä seuraa laumasta eristäminen joksikin aikaa. Mörö on aika haasteellinen leikkiin kutsuttava, mutta kyllä se joskus onnistuu, varsinkin meidän pihallamme. Mörö on tosi vihainen, jos hän on remmissä ja minä en. Silloin meidät pidetään toisistamme erillään. Hän on käynyt jonkun verran koirananäytelmissä ja menestynytkin ihan hyvin. Siitäkö lienee ylpistynyt?
 

Mörö ja hänen vakioilmeensä
 
Lisää ystävistäni kerron joskus toiste. Nyt on mentävä valmistautumaan viikonlopun näytelmiin.