Meillä on kyläilemässä äipän ystävä Kaisu. Siinäpä vasta nopeaoppinen orja! Lelut lentää ja rapsutuksia tulee kuin automaatista. Olen myös testaillut vähän näitä kiellettyjä juttuja, mutta ikävä kyllä ne ovat kiellettyjä Kaisunkin kanssa. Ellei Kaisu kiellä, niin äippä kyllä ojentaa meitä molempia. Minun mielestäni Kaisu voisi jäädä meille asumaan, mutta ei kai voi, kun sillä on joku Peje kotona odottamassa. Minkähän rotuinen se on, ja miten se pärjää yksin siellä kotona? Kuka sitä ruokkii ja ulkoiluttaa? Selviää varmaan sekin, kun me menemme vuorostamme sinne Skattalle kylään.

Eilen käytiin taas jäällä. Siellä piti juosta jalat harallaan, ettei uponnut hankeen. Jäällä istui ukkoja siellä täällä, yksi oli äipän tuttukin. Miksiköhän ne vain istuivat, kun ihan hyvin olisi voinut juoksennellakin? Minä istun vain käskystä, tai jos oikein kovasti haluan jotakin. Sinne jäivät kököttämään, kun me lähdettiin pois. Ehkä niillä oli joku hyvä palkinto mielessä.

Minulta on taas otettu aluskarvoja pois, en tykkää siitä hommasta. Äiti sanoi, että minulla on työläs turkki.Ei minusta. Hyvähän se on, ettei tarvitse talvella palella. Taitaa olla kateellinen vain, kun itsellään minkäänlaista turkkia.

Maijan koirat kävivät aamupäivällä leikkimässä meidän pihalla. Leikin Moksun ja Mörön kanssa, Huru karkasi aidan läpi naapurin pihalle, ja Ipa olisi halunnut meille sisälle. Oli siinä toimintata! Ipa täytti 14 vuotta, ja sillä oli synttärit. Minua ei kutsuttu, ei oo reilua!

Meillä kävi aamulla myös sähkömittariasentaja. Olisi ollut oivallista orja-ainesta hänkin, mutta viippyi niin vähän aikaa, etten ehtinyt kunnolla kouluttaa.

Kyllä elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Ottakaa opiksi!