Käytiin Rautalammilla. Ei nähty veli Eeroa, kiitos kysymästä! Eilalla ja äipällä oli niin paljon hommia jonkun Projektin kanssa, että meikäläinen päätti ryhtyä ihan kokonaan Jorman koiraksi. Jormalla on aina aikaa pikku koirakaverille. Nukuinkin Jorman kanssa. Projektin tekoon tarvittiin kaksi tietokonetta, joskus vielä Jormalta kolmas sekä valtava kasa mappeja, joissa oli valokuvia. Niissä ei ollut minun kuviani, outoa. Sanoivat sitä Projektia juhlakirjaksi, ja kyllä olivat touhuissaan.

Ehdittiin sentään ulkoillakin. Yhtenä päivänä käytiin mökillä, ja siellä sain juosta jäällä mielin määrin. Löysin kaikkea kivaa, esimerkiksi kalan leukaluun. Kaiken kivan ottivat pois. Niin hauskaa oli, että ihan tanssitti tuulessa. Jorma otti uudella kamerallaan hienoja kuvia minusta.

Seuraavana aamuna lähdettiin linturetkelle Rastunsuolle. Kun pääsin autosta ulos, haisi ihan jalkeilla olevalta lintupaistilta. Ajattelin lähteä vähän lähemmäksi haistelemaan, mutta remmi vähän haittasi. Ehdin siinä sitten vähän tutkailemaan tilannetta ennen irtipääsyä. Linnut olivatkin valtavan isoja ja päästelivät melkoisia töräyksiä nokistaan. Tässä taisi nyt olla se paljon puhuttu ilmiö Angry Birds. Pelotti vähän. Niitä oli niin paljonkin, ihan valkoisenaan. Päätin suhtautua tilanteeseen sen vaatimalla viileydellä ja keskityin syömään pupun papanoita.

Viimeisenä aamuna käytiin taas linturetkellä jonkun kosken rannalla. Koski on semmoinen vesi, joka vilistää silmissä ja pitää kovaa ääntä. Eipä kiinnostanut mennä kovin lähelle. Juoksin sitten pellolla. Paljon oli papanoita. Löysin myös ihanasti tuoksuvan läjän. Olin juuri laskeutumassa hajustamaan itseäni, kun äippä huomasi ja kielsi. Onneksi ehdin vähän kastaa partaani. Loistava lemu! Sanoivat sitä minkin kakaksi. Valitettavasti seurauksena oli partapyykki.

Kun tultiin kotiin, nukuin koko seuraavan päivän. En yhtään halunnut lähteä ulos, ja ulkoa pyrin vain sisälle lepäilemään. Siinä kävi sitten niin, että unohdin iltakakankin. Vähän oli noloa, kun piti yöllä herättää äippä viemään minua ulos. Murisi vielä!